Akcesoria do restauracji

 

Osoby stawiające swoje pierwsze kroki w branży restauratorskiej z pewnością napotykają trudności z wyborem odpowiedniego sprzętu, który stanowiłby najlepszej jakości wyposażenie dla gastronomii. Na rynku istnieje przynajmniej kilkadziesiąt firm, zarówno polskich, jak i zagranicznych, które umożliwiają zdobycie mebli, maszyn i akcesoriów, które nie tylko byłyby wykonane z materiałów o podwyższonej trwałości, ale i jednocześnie funkcjonalne, ergonomiczne i eleganckie.

 

Chcąc sprostać oczekiwaniom właścicieli restauracji, kawiarni czy stołówek, producenci dwoją się i troją, aby ich wyposażenie gastronomii było konkurencyjne i atrakcyjne dla odbiorców. Z tego też powodu nad projektami pracują nie tylko technicy i inżynierowie, ale i designerzy, dbający o to, aby piece, zmywarki i meble posiadały oryginalne kształty i kolory. Współcześnie branża gastronomiczna rozwinięta jest na tyle, że żaden właściciel restauracji nie będzie miał najmniejszego problemu z pozyskaniem potrzebnego sprzętu. Spośród wszystkich ofert, można zwrócić uwagę na wiodące firmy, oferujące wyposażenie do gastronomii najwyższej klasy:

Activus – specjalizujący się szczególnie w złożonych całościach wyposażeniowych oraz kompleksowości usług od projektów po szkolenia personelu kuchni,

Fredomatic – firma dostarczająca urządzenia kuchenne grzewcze i chłodnicze, meble ze stali nierdzewnej oraz różnego typu akcesoria niezbędne w profesjonalnych kuchniach,

Gama – firma w sposób kompleksowy wyposażająca lokale gastronomiczne, łącznie z montażem, serwisem oraz szkoleniami pracowników,

Klimatex – firma dystrybuująca wyposażenie gastronomii i kompleksowo je wyposażająca,

Raptor – który specjalizuje się w zaopatrywaniu restauracji i stołówek w meble ze stali kwasoodpornej, okapy wentylacyjne czy piece konwekcyjno-parowe,

Gort – białostocka fabryka maszyn gastronomicznych.

Korzystając z usług tych firm, lub też wszystkich pozostałych, wszyscy zajmujący się profesjonalnym serwowaniem posiłków mają szansę na sprawne umeblowanie swoich lokali w taki sposób, aby były one dostosowane do typu lokalu i rodzaju serwowanych przez niego dań.